Haberler

Tüm sektörlere ait haberler aylara göre listelenmektedir. Haberlerin içeriğini görmek için başlıkların üzerine tıklayınız.

KUŞADASI TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI ve KOSGEB (KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI)ARASINDA ODAMIZDA “SİNERJİ ODAĞI” KURULABİLMESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
blank

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen desteklerin işletmelere daha hızlı ve etkin ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası  bünyesinde kurulması planlanan Sinerji Odağı için  14.06.2010tarihinde KOSGEB ile bir protokol imzalandı.

KOSGEB - Aydın İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere  TİP 1 Sinerji Odağı protokolü ile  ı İlçemizdeki (DAVUTLAR-GÜZELÇAMLI ) tüm KOBİ'ler Kuşadası Ticaret Odası  Sinerji Odağı aracılığıyla KOSGEB desteklerinden daha kolay faydalanabilecek . Protokolü KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan  ve Kuşadası Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan imzaladı. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, KOSGEB'in, KOBİ'lerin değişimine olanak sağlayan proje destekleme modeline geçişte önemli bir araç olacağını, sinerji odağının açılışının hayırlı ve faydalı olmasını dilediğini söyledi . Odamızda Sinerji Odağı kurmaktaki amacımız Kuşadası’ndaki , hizmet  ve imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere, günümüz piyasasında eşit rekabet koşullarını da sağlayabilmek amacıyla iş geliştirme ve büyük projeleri gerçekleştirebilmeleri konusunda yol gösterici olarak gerekli desteği sağlamaktır.
KOSGEB  SİNERJİ ODAĞI  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek,sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösteren Küçük Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) KOBİ ’lere çok çeşitli hizmet ve destek imkânları sunmaktadır. KOSGEB’ in küçük ve orta ölçekli işletmelere vermekte olduğu hizmet ve destekleri yaygınlaştırmak amacıyla KOBİ’ lerin üyesi bulunduğu Odalar ve Borsalar ile yakın iş birliği içinde yeni yapılanmalar gerçekleştirmek üzere KOSGEB ve TOBB arasında 29 Nisan 2003 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Söz konusu protokol kapsamında TOBB’ a bağlı olan Odaların ve Borsaların KOBİ’ lerle olan üyelik bağlarından, insan kaynakları ve donanımından etkin bir şekilde faydalanılarak KOSGEB desteklerinin KOBİ’ lerin ayağına getirilmesi amaçlanmıştır.Sinerji Odakları KOSGEB hizmet ve desteklerinin Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerine sunulmasında aktif olarak görev alacak olup, ayrıca KOBİ’ lere yönelik gelişme projelerinin hazırlanarak hayata geçirilmesini sağlayacak ve koordine edecektir. Sinerji Odakları KOSGEB tarafından sağlanan hizmet ve desteklerin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla, KOSGEB hizmet birimlerinin faaliyetlerine destek sağlamak üzere, KOSGEB –Oda/Borsa ve/veya kuruluş işbirliği ile oluşturulacak bir birimdir.Sinerji odaklarının en önemli özelliği, KOBİ’ lerin sorun ve ihtiyaçlarının tespiti, işletmelere sunulacak hizmet ve desteklerin belirlenmesi ve gerektiğinde projeler bazında çözüm üretilmesi aşamalarında TOBB üyesi oda ve borsalara kayıtlı işletmelere yol göstermektir. Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi Yönetimleri, KOBİ’ lerle ilgili vakıf ve dernekler, Belediyeler ve Üniversitelerimizin bilgi ve tecrübe birikimi ile diğer imkanlarından yararlanılarak oluşturulacak olan sinerji ile başarının hedeflenmiş olmasıdır. Bir başka deyişle, güçler ve imkânlar birleştirilerek, illerimizde küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi, dünya pazarına açılması ve buna bağlı olarak il ve ilçelerimizin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkıda bulunulması Sinerji Odaklarının amacını oluşturmaktadır.