TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

MAL─░ DURUM ANAL─░Z─░

SERDAR AKDO─×AN GÖREV YAPTI─×I 8 YILIN HESABINI VER─░YOR VII

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, ba┼čkanl─▒k yapt─▒─č─▒ iki dönemi kapsayan 8 y─▒l içerisinde yapt─▒klar─▒ ile ilgili aç─▒klamalar─▒na, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n Mali Durumu  konusunda  üyelerine bilgi vererek  devam ediyor.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI 8 YILDA 30 KAT BÜYÜDÜ

2005 y─▒l─▒nda göreve geldi─čimizde 140.000 TL olan mali varl─▒klar─▒m─▒z bugün itibariyle 4.250.000 TL’ye ula┼čm─▒┼č, di─čer bir ifadeyle görev yapt─▒─č─▒m─▒z 8 y─▒lda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ mali varl─▒klar─▒ 30 kat büyümü┼čtür.

Bu mali varl─▒klar içinde demirba┼člar─▒m─▒z 15 kat, i┼čtiraklerimiz 27 kat ve ta┼č─▒nmazlar─▒m─▒z 40 kat büyümü┼čtür. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ ba┼čta Ku┼čadas─▒ Kongre Merkezi A.┼×. olmak üzere Liman ─░┼čletmeleri A.┼×., Özel

Ö─čretmenler A.┼×., Ku┼čadas─▒ Tan─▒tma Vakf─▒, Ayd─▒n ─░li Kalk─▒nd─▒rma ve Geli┼čtirme Vakf─▒, Ku┼čadas─▒ E─čitim ve Geli┼čtirme Vakf─▒ ve Gümrük ─░┼čletmeleri A.┼×., S.S. Ku┼čadas─▒, Davutlar, Güzelçaml─▒, Kirazl─▒, Yeniköy, So─čucak, Caferli ve Yayla Köyleri Tar─▒msal Kalk─▒nma Kooperatifi’nde i┼čtirak sahibidir.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI ÜYE SAYISI 2,5 KAT ARTTI

18 Mart 2005 tarihinde 2014 olan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’na kay─▒tl─▒ üye say─▒s─▒ bugün itibar─▒yla 5012’ye ula┼čm─▒┼čt─▒r. Üye say─▒m─▒z 2,5 kat artm─▒┼čt─▒r. Bu üyelerimizin 3000’e yak─▒n─▒ ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Yasal zorunlulu─čun yan─▒nda, i┼čletmelerimizin Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒ tercih etmelerindeki ve Odam─▒z üyesi olmay─▒ istemelerindeki en önemli neden Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n ilçemizdeki prestijidir. ─░stihdam edilen 11 personel, üyelerimizin i┼člemlerini gerçekle┼čtirmekte (tescil, adres de─či┼čikli─či, sermaye art─▒r─▒m─▒, vize al─▒m─▒, dan─▒┼čmanl─▒k, ┼čikayet, KOSGEB, TAPDK gibi) her ay yap─▒lan komite ve Meclis toplant─▒lar─▒n─▒, her hafta yap─▒lan Yönetim Kurulu toplant─▒lar─▒n─▒ planlamakta, resmi kurumlarla yaz─▒┼čmalar─▒ gerçekle┼čtirmekte, raporlar haz─▒rlamakta, üyelerimize ve Ku┼čadas─▒’na yönelik e─čitim, seminer, panel, konferans gibi bilimsel toplant─▒lar─▒ organize etmektedir. K─▒saca, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒, ilçemizin en verimli ve etkin çal─▒┼čan kurumlar─▒ndan birisi haline gelmi┼čtir.

8 YILDA ─░HT─░YACI OLAN Ö─×RENC─░LER─░M─░ZE TOPLAM 185.450 TL BURS VERD─░K

2005-2012 y─▒llar─▒ aras─▒nda 81 tanesi lise, 179 tanesi üniversite olmak üzere toplam 260 ba┼čar─▒l─▒ gencimize 185.450 TL tutar─▒nda kar┼č─▒l─▒ks─▒z burs da─č─▒t─▒lm─▒┼č, ö─črencilerimizin e─čitim hayatlar─▒na katk─▒ sa─članm─▒┼čt─▒r. Di─čer bir ifadeyle Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ sadece üyelerine de─čil, üyelerinin çocuklar─▒na da katk─▒ sa─člamaktad─▒r.

─░HT─░YAÇ SAH─░PLER─░NE 330.000 TL DA─×ITTIK

Son 8 y─▒lda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či’nden Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’na gönderilen 330.000 TL’yi e─čitim kurumlar─▒m─▒za ve ihtiyaç sahiplerine ula┼čt─▒rm─▒┼č bulunuyoruz.

KU┼×ADASI EKONOM─░S─░NE BÜYÜK KATKI SA─×LIYORUZ.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ her y─▒l gerçekle┼čtirdi─či mal ve hizmet al─▒mlar─▒ ile Ku┼čadas─▒ ticari hayat─▒na büyük katk─▒ sa─člamakta, di─čer bir ifadeyle üyelerinden ald─▒─č─▒n─▒ yine üyelerine harcamaktad─▒r.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI’NIN H─░ÇB─░R KURUM VE KURULU┼×A BORCU YOKTUR

Etkin ve planl─▒ bütçe politikas─▒, harcamalar─▒n titizlikle yap─▒lmas─▒, gereksiz harcama yap─▒lmamas─▒ gibi nedenlerle Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n hiçbir kurum ve kurulu┼ča borcu olmamakla beraber, varl─▒klar─▒n─▒n de─čeri 4,5 milyon TL’ye ula┼čm─▒┼čt─▒r. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ bu anlamda da, kamu bütçesinin do─čru kullan─▒ld─▒─č─▒nda neler yap─▒labilece─čini göstererek di─čer kamu kurum ve kurulu┼člar─▒na örnek te┼čkil etmektedir.

Serdar AKDO─×AN

Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒