MALİ DURUM ANALİZİ

SERDAR AKDOĞAN GÖREV YAPTIĞI 8 YILIN HESABINI VERİYOR VII

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, başkanlık yaptığı iki dönemi kapsayan 8 yıl içerisinde yaptıkları ile ilgili açıklamalarına, Kuşadası Ticaret Odası’nın Mali Durumu  konusunda  üyelerine bilgi vererek  devam ediyor.

KUŞADASI TİCARET ODASI 8 YILDA 30 KAT BÜYÜDÜ

2005 yılında göreve geldiğimizde 140.000 TL olan mali varlıklarımız bugün itibariyle 4.250.000 TL’ye ulaşmış, diğer bir ifadeyle görev yaptığımız 8 yılda Kuşadası Ticaret Odası mali varlıkları 30 kat büyümüştür.

Bu mali varlıklar içinde demirbaşlarımız 15 kat, iştiraklerimiz 27 kat ve taşınmazlarımız 40 kat büyümüştür. Kuşadası Ticaret Odası başta Kuşadası Kongre Merkezi A.Ş. olmak üzere Liman İşletmeleri A.Ş., Özel

Öğretmenler A.Ş., Kuşadası Tanıtma Vakfı, Aydın İli Kalkındırma ve Geliştirme Vakfı, Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı ve Gümrük İşletmeleri A.Ş., S.S. Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı, Kirazlı, Yeniköy, Soğucak, Caferli ve Yayla Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde iştirak sahibidir.

KUŞADASI TİCARET ODASI ÜYE SAYISI 2,5 KAT ARTTI

18 Mart 2005 tarihinde 2014 olan Kuşadası Ticaret Odası’na kayıtlı üye sayısı bugün itibarıyla 5012’ye ulaşmıştır. Üye sayımız 2,5 kat artmıştır. Bu üyelerimizin 3000’e yakını ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Yasal zorunluluğun yanında, işletmelerimizin Kuşadası Ticaret Odası’nı tercih etmelerindeki ve Odamız üyesi olmayı istemelerindeki en önemli neden Kuşadası Ticaret Odası’nın ilçemizdeki prestijidir. İstihdam edilen 11 personel, üyelerimizin işlemlerini gerçekleştirmekte (tescil, adres değişikliği, sermaye artırımı, vize alımı, danışmanlık, şikayet, KOSGEB, TAPDK gibi) her ay yapılan komite ve Meclis toplantılarını, her hafta yapılan Yönetim Kurulu toplantılarını planlamakta, resmi kurumlarla yazışmaları gerçekleştirmekte, raporlar hazırlamakta, üyelerimize ve Kuşadası’na yönelik eğitim, seminer, panel, konferans gibi bilimsel toplantıları organize etmektedir. Kısaca, Kuşadası Ticaret Odası, ilçemizin en verimli ve etkin çalışan kurumlarından birisi haline gelmiştir.

8 YILDA İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE TOPLAM 185.450 TL BURS VERDİK

2005-2012 yılları arasında 81 tanesi lise, 179 tanesi üniversite olmak üzere toplam 260 başarılı gencimize 185.450 TL tutarında karşılıksız burs dağıtılmış, öğrencilerimizin eğitim hayatlarına katkı sağlanmıştır. Diğer bir ifadeyle Kuşadası Ticaret Odası sadece üyelerine değil, üyelerinin çocuklarına da katkı sağlamaktadır.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 330.000 TL DAĞITTIK

Son 8 yılda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Kuşadası Ticaret Odası’na gönderilen 330.000 TL’yi eğitim kurumlarımıza ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış bulunuyoruz.

KUŞADASI EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ.

Kuşadası Ticaret Odası her yıl gerçekleştirdiği mal ve hizmet alımları ile Kuşadası ticari hayatına büyük katkı sağlamakta, diğer bir ifadeyle üyelerinden aldığını yine üyelerine harcamaktadır.

KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN HİÇBİR KURUM VE KURULUŞA BORCU YOKTUR

Etkin ve planlı bütçe politikası, harcamaların titizlikle yapılması, gereksiz harcama yapılmaması gibi nedenlerle Kuşadası Ticaret Odası’nın hiçbir kurum ve kuruluşa borcu olmamakla beraber, varlıklarının değeri 4,5 milyon TL’ye ulaşmıştır. Kuşadası Ticaret Odası bu anlamda da, kamu bütçesinin doğru kullanıldığında neler yapılabileceğini göstererek diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek teşkil etmektedir.

Serdar AKDOĞAN