TOBB İŞ OLANAKLARI SİSTEMİ

TOBB İş Olanakları Sistemi (TOBBİOS), yurtiçinde ve yurtdışında ürün ya da hizmet alıp satmak isteyen firmaların birbirleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için geliştirilmiş ve otomatik eşleştirme yapma özelliği bulunan bir işbirliği sistemidir.

Sistemde Avrupa Birliği'nin kamusal ihaleler için geliştirmiş olduğu CPV98 adlı ürün ve faaliyet kodlama sistemi (Türkçe ve İngilizce) kullanılmış ve Türk firmalarının girişi için Türkçe web sayfaları, yabancı firmaların girişi için de İngilizce web sayfaları tasarlanmıştır.

AMAÇ: Firmalarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde ticaret ve işbirliği olanaklarını arttırmak.

SON TEKLİFLER başlığı altında görüntülenen alış, satış ve ortaklık tekliflerinin üzerine gelindiği zaman kırmızıya dönüşmekte ve tıklandığı zaman teklifle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşılmaktadır.

TOBBİOS’ta;

bullets_balls_oy_034.gif Ürün bazında alış, satış yada ortaklık teklifleri girilebilir,

bullets_balls_oy_034.gif İşbirliği teklifleri girilebilir,

bullets_balls_oy_034.gif Girilen teklifler, sistemde var olan diğer tekliflerle eşleştiğinde otomatik olarak her iki taraf ta e-posta yoluyla bilgilendirilir,

bullets_balls_oy_034.gif İlgi alanları belirtilerek, o alanlarda sistemde yer alan ve alacak olan tekliflerin e-posta yoluyla otomatik olarak başvuru sahibine gönderilmesi sağlanabilir,

bullets_balls_oy_034.gif Ülke, tarih, alış, satış, ortaklık, firma, sektör-ürün vb. kriterler kullanılarak sorgulama yapılabilir,

bullets_balls_oy_034.gif Sorgulama sonucunda ulaşılan firmalara, istenildiğinde Türkçe ya da İngilizce olarak, sistem tarafından hazırlanan standart mektuplar gönderilebilir.

SİSTEME GİRİŞ: Sistemi kullanmak için öncelikle http://isbir.tobb.org.tr adresini ziyaret ederek "Yeni Üye Kaydı" kısmında ücretsiz üyelik başvurusu yapmanız verekmektedir.