Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2018
AKDOĞAN: KUTO KUŞADASINDA ÖRNEK KURUM OLMAYA DEVAM EDİYOR

2013-2018 Meclis Dönemi ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, “KUTO Kuşadası’nda örnek kurum olmaya devam ediyor” dedi ve Oda tarafından yapılan tanıtımlar ve Kuşadası’na etkileri hakkında bilgi verdi.

MİLYONA YAKLAŞAN TAKİPÇİMİZİN SADECE 11.000’İ KUŞADASI’NDAN

Takipçi sayısı milyona yaklaşan Kuşadası Güvercin isimli facebook sayfasının Kuşadası’ndan takipçi sayısının sadece 11 bin civarında olduğunu söyleyen Akdoğan, bu konuda öncelikle Kuşadası’ndan takipçi sayısının artması için sezon öncesi sayfayı tanıttıklarını belirtti.

SOSYAL MEDYA TANITIMLARIMIZIN KUŞADASI’NA FAYDALARI RAKAMLARLA ORTADA

“2016 Yılı başından itibaren başlattığımız sosyal medya tanıtımlarımızla ve sayfalarımızdan verdiğimiz reklamlarla milyonlarca kişiye ulaştık” diyen Akdoğan; Kuşadası Güvercin facebook sayfasının BoomSocial’in Türkiye genelinde ölçümleme ve analizlerine göreFacebook seyahat sektörü hayran sayfaları içerisinde Onur Air, Geziko, Jollytur gibi sayfaları geride bırakarak 6. sırada yer aldığını hatırlattı.

RAKAMLARLA KUŞADASI GÜVERCİN

Akdoğan; takipçi sayısı milyona yaklaşan facebook sayfamızda; 32 farklı konuda ve bir genel Kuşadası tanıtım filmi hazırlattık ve yayınladık.

Sayfamızda, reklam gösterim sayımız 265.789.893, video izlenmesi 42.177.345 (en az 3 saniye), eylemde bulunan kişi sayısı ise 9 milyon.

Tüm üyelerimizin kendi tanıtımlarında da

yararlanabildiği tüm sayfa gönderilerimizi, diğer sosyal medya hesaplarımızda da yayınlıyoruz.

YERLİ PAZARDA %50 ARTIŞ

Geçtiğimiz yıl aldığımız Emniyet verilerine göre, 2016 yılında, 2015 yılına göre yerli pazardaki % 50 artışta, yaptığımız sosyal medya tanıtım çalışmalarımızın payının büyük olduğunu düşünüyoruz. 2017 Yılında da tanıtım çalışmalarımıza durmaksızın devam ettik ve 2017 verileri de yayınlandığında sizlerle paylaşacağız.

Kuşadası Ticaret Odası olarak yaptığımız tanıtımlarla, ilçemiz için en faydalı adımı attığımızı düşünüyoruz. Ama milyona yaklaşan takipçi sayımızı incelediğimizde, yurtiçi ve yurtdışından yüzbinlerce takipçisi olan sayfamızın, 100 binin üzerinde yerleşik nüfusu olan Kuşadası’ndan takipçi sayısının ise sadece 11.296 olduğunu görüyoruz. Kuşadası’nı tanıtmada Kuşadası’nda yaşayanların da payı olması ve daha fazla insana ulaşmak düşüncesiyle öncelikle sayfa tanıtımımızı Kuşadası’nda yapma ihtiyacı duyduk ve yerelde de verdiğimiz reklamlarla sayfanın tanıtımını yapmaya başladık.

KUŞADASI’NDA YAŞAYAN HERKESTEN TANITIMA DESTEK BEKLİYORUZ.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, yaklaşan sezon öncesi özellikle Kuşadası’nda yaşayanları da Kuşadası’nın tanıtımına yönelik Kuşadası Güvercin sosyal medya hesaplarını takip etmeye davet etti ve Oda olarak verilen reklamlarla milyonlarca kişiye ulaşıldığını, Kuşadası halkının da bu sayfayı sahiplenmesiyle Kuşadası reklamının daha fazla yapılacağını sözlerine ekledi.