Yayınlanma Tarihi: 05 Ocak 2018
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI TAMAMLANDI

Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Belediyesi işbirliğinde, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) aracılığıyla düzenlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışan ustalara yönelik 9 ayrı iş kolunda "Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları" yapıldı.

YAZILI SINAVLAR KUTO’DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25.05.2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklikle tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde yapılan sınavlara 68 usta katıldı. İnşaat, enerji, metal, elektronik, otomotiv gibi tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışacak kişiler için zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki ayrı aşamada gerçekleştirildi.

Yazılı sınavlar Kuşadası Ticaret Odası Eğitim salonunda, uygulamalı sınavlar ise Kuşadası Belediyesi Boyalık Mevkii şantiyesinde duvarcı, ahşap kalıpçı, seramik karo kaplamacısı, sıvacı, inşaat boyacısı, alçı sıva uygulayıcısı, betonarme demircisi ve alçı levha uygulayıcısı alanlarında yapıldı.

Yazılı ve uygulama sınavlarda başarılı olanların sertifikalandırılacağı mesleki yeterlilik belgesi sınavları, 2018 yılında da devam edecek.

Devam edecek Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları için Kuşadası Ticaret Odası’na başvurabilir, ya da Kuşadası Ticaret Odası 0 256 612 57 63 / Dahili 14” numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.