Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2017
KUTO VE MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 25/05/2015 tarihinde yayımlamış olduğu ilk tebliğ ile 40 meslekte, 24/03/2016 tarihinde yayımlamış olduğu ikinci tebliğ ile 8 meslekte, 26/09/2017 tarihinde yayımlamış olduğu üçüncü tebliğ ile 33 meslekte olmak üzere toplam 81 meslekte belge zorunluluğu başlatılmıştır. Bu kapsamda ilgili tebliğlerin yayım tarihinden itibaren, on iki ay sonra MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacaktır.

Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan MEYBEM A.Ş ile Kuşadası Ticaret Odası işbirliğinde, inşaat sektöründe çalışan ustalara yönelik mesleki yeterlilik sınavları başladı. KUTO üyesi bir inşaat firmasında, Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Sıvacı, Duvarcı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, İnşaat Boyacısı alanlarında çalışan toplam 56 kişi, bugün KUTO Eğitim salonunda yapılan teorik sınava katıldılar.

Teorik Sınavın ardından, uygulama sınavına katılacak olan adaylardan başarılı olanlara, meslekleri ile ilgili “Mesleki Yeterlilik Belgesi” verilecek ve ödedikleri sınav ve belgelendirme ücretlerinin tamamı bu yıl sonuna kadar İşsizlik Fonu’ndan iade edilecektir.

Kuşadası Ticaret Odası ile Kuşadası Belediyesi işbirliğinde devam edecek Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları için 20 Kasım 2017 tarihine kadar yeni başvurular alınacaktır. Konuyla ilgili,” Kuşadası Ticaret Odası 0 256 612 57 63 / Dahili 14” numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.