Yayınlanma Tarihi: 15 Aralık 2017
KUTO MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetimi; İstihdam seferberliği kapsamında Ocak 2017’den bu yana istihdamlarını en fazla artıran iller, sektörler ve firmaların ödül aldığı,Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödültörene katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen "İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni"nde konuşan TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu; TOBB olarak istihdam konusunda "Bu iş olur" sloganıyla ulusal bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, bu seferberliğin milyonlarca insana iş ve aş sağladığını söyledi ve istihdamda tarihi bir başarı ortaya çıktığını belirtti.

EKONOMİ ŞURASI SONUCU ÖNEMLİ TEŞVİK KARARLARI ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda yaptığı konuşmada, şubat ayında başlattıkları istihdam seferberliğine katılan iş dünyasına şükranlarını sundu ve seferberlik kapsamında 2017 yılından şu ana kadar 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanmasının Türkiye için bir rekor olduğuna işaret etti.

11 İSTİHDAM TEŞVİKİ SÜRECEK

Türkiye'nin

"Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak." olarak ifade ettikleri ve 2023 projeleriyle somutlaştırdıkları bir hedefi bulunduğuna vurgu yaparak "Bu hedefe ulaşmanın yolu üretmekten, özellikle de yenilenmekten, her alanda kendimizi geliştirmekten geçiyor.” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; Teşviklerin istihdamın artmasındaki ve sürekli hale gelmesindeki öneminin farkında olduklarını, bu nedenle de mevcut 11 istihdam teşvikini sürdüreceklerini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında; bu yılın başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin çağrısı üzerine, iş aleminin de etkin katılımıyla düzenlenen Ekonomi Şurası'nda istihdam seferberliği başlattıklarını, bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) üyelerini en az 1 ilave istihdam sağlamaya davet ettiğini anımsattı ve sözlerini şöyle sürdürdü “son 1 yıl içinde bu istihdam seferberliği başlatıldığı andan itibaren 1,5 milyon vatandaşımıza yeni iş, aş bulduk, imkan sağladık. Hükümet olarak bu seferberlikte sizin yükünüzü hafifletmek için önemli teşvik kararları aldık. Teşvik ve tedbirleri hayata geçirdik. Sonuçta muhteşem bir toplumsal dayanışma ortaya çıktı. Asgari ücret desteğinden vergi istisnasına, borçların ertelenmesinden iş kurma ve ilave istihdam desteklerine kadar reform niteliğinde birçok kararı hemen o toplantı sonrası hayata geçirdik."

TÜM ODA BORSA BAŞKANLARI ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Yıldırım, TOBB'un "Bu iş olur" sloganıyla sahaya indiğini, bütün oda ve borsa başkanlarının elini taşın altına koyduğunu, esnafla, çalışanla bir araya geldiklerini, aynı şekilde 81 ilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve ekibinin bu çalışmaları titiz bir şekilde sürdürdüğünü bildirdi. 1 yıl geçmeden 1,5 milyon yeni istihdam oluşturulduğunu belirten Yıldırım, "1,5 milyon istihdam demek 1,5 milyon ailenin mutluluğu demektir” dedi ve TOBB'un şeref listesine giren iş adamlarını tebrik etti.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Namık Kemal Daylan, Nejat Özalp, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz, İrfan Yiğit, Müslüm Yıldırım, Vedat Talmaç ve Suat Özdemir’in de hazır bulunduğu ödül töreninde konuşmaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı RifatHisarcıklıoğlu tarafından "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Programda, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında en fazla istihdam sağlayan şirket ve illere ödülleri verildi. Firma başına istihdamını en fazla artıran iller Ardahan, Bayburt, Bingöl, Tunceli ve Muş olurken, Türkiye genelinde istihdamını en fazla artıran iller İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Muğla olarak sıralandı.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, KMO Anadolu Otoyol İşletmeleri AŞ ve BİM Birleşik Mağazaları AŞ ise Türkiye genelinde istihdamını en fazla artıran şirketler olarak ödüllendirildi. Şirket temsilcilerine ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım takdim etti.