Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2018
AMATÖR DENİZCİ BELGESİ EĞİTİM VE SINAVLARI BAŞLADI

1 Milyon Amatör Denizci Projesi kapsamında yapılan başvurular sonucunda Amatör Denizci Belgesi eğitim ve sınavları, Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda başladı.

Proje kapsamında, Kuşadası Liman Başkanlığı ve Kuşadası Ticaret Odası’na yapılan yoğun başvurular sonucunda eğitim ve sınavların ilki, bugün yaklaşık 650 kişinin katılımıyla, iki grup halinde Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda yapıldı.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan "Hedef 2023: 1 Milyon Amatör Denizci Projesi" kapsamında, Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından verilen eğitimin ardından yapılan sınavı başarıyla tamamlayanlar, 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yeterliliğine sahip olacak.

Başvuruların oldukça yoğun olduğu Amatör Denizci Belgesi eğitim ve sınavları devam edecek.