Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2018
SERDAR AKDOĞAN; NEFES KREDİSİ SEZON BAŞLARKEN ÜYELERİMİZE NEFES OLDU

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Nisan ayı başından itibaren kullandırılmaya başlanan Nefes Kredisi ile Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin, başlamak üzere olan sezon öncesinde nefes aldığını söyledi.

ODAMIZIN MALİ GÜCÜYLE 10 MİLYON TL ÜZERİNDE KREDİ HACMİ OLUŞTURDUK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisinin 6 ay ana para ödemesiz, 12 ay eşit taksitli toplam 18 ay vadeli ve aylık % 0,99 faiz oranıyla çok cazip olduğunu söyleyen Akdoğan, “TOBB’nin katkılarıyla ve Odamızın mali gücüyle anlaşma yapılan bankalara para yatırdık, üyelerimiz için 10 Milyon TL’nin üzerinde kredi hacmi oluşturduk” dedi.

Kuşadası Ticaret Odası üyeleri, Odadan aldıkları “TOBB Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgesi ile anlaşmalı Halkbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Vakıfbank’a başvurarak, üst limiti 100 Bin TL olan Nefes kredisini kullanmaya başladılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’da; TOBB öncülüğünde başlatılan KOBİ'lere yönelik Nefes Kredisi’ne Türkiye genelinde, bir haftada 16 bin firmadan 2,5 milyar liranın üzerinde başvuru geldiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu; Nefes Kredisi’nin KOBİ'lere güçlü destek sağlayacağını ifade ederek projeye yoğun talep geldiğini, bu sebeple çok mutlu olduklarını söyledi ve Nefes Kredisi hacminin 5 milyar liradan 7,5 milyar liraya çıktığına dikkati çekti.