Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2017
KUTODA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Kuşadası Ticaret Odası’nda eğitimler aralıksız devam ediyor. Yıl boyu devam edecek eğitimler kapsamında, ücretsiz servis elemanı eğitiminin ardından, proje yazma eğitimi gerçekleşti.

PROJE YAZMA EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ

TC Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu işbirliğiyle ve bir geniş bir katılımla gerçekleşen Proje Yazma Eğitiminde; proje nedir, proje yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar, hibe kaynakları ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı konuları işlendi. Eğitim Programı değerlendirme anketleri yapıldı.

KUTO EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK GİRİŞİMCİLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Kuşadası Ticaret Odası ve Aydın İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği KOSGEB destekli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” seçmeleri yapılarak Oda bünyesinde kurslar başladı.

KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere yönelik yapılan “Girişimcilik Eğitimi”ne katılmaya hak kazanan 60 kişi, Kuşadası Ticaret Odası Konferans salonunda yapılan mülakatlar sonucunda belirlendi.

30’ar kişilik iki gurup halinde, 32 saat sürecek eğitimlerde başarılı olan ve firmasını kuran kişilere KOSGEB, 50.000 TL’si hibe 100.000 TL’si geri ödemeli (kredi) olmak üzere maksimum toplam 150.000 TL destek sağlayacak.

Kuşadası Ticaret Odası tarafından daha öncede açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda belgelerini alan katılımcılar, işletmelerini açmaya ve Kuşadası ekonomisine katkı sağlamaya başlamışlardı.

Oda bünyesinde bir kez daha açılan girişimcilik kursu ve diğer eğitimlerle ilgili konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; oldukça yoğun ilgi gören ve Kuşadası Ticaret Odası’nda daha önce de düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursları ile, Kuşadası ekonomisine ve ticari hayatına katkıda bulunacak girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini ve yıl boyu devam edecek diğer eğitimlerin konularının da güncel ve ihtiyaca göre seçildiğini belirterek, üyelerin ve Kuşadası’nın ekonomisine yönelik çalışmaların süreceğini söyledi.